Llei de Hooke a 4rt ESO: Treball de camp al laboratori de Física

Per iniciar la unitat de dinàmica que millor que començar mitjançant una pràctica de laboratori relacionada amb la Llei de Hooke. Són nombrosos els usos que s’han fet de les molles al llarg de la història: els arcs i les fletxes, les catapultes i ballestes, els forrellats… Però no va ser fins al 1678 que gràcies a Robert Hooke es va establir la relació que existeix entre l’estirament d’una molla i la força que s’hi aplica.​​ Gràcies a aquesta llei són moltes les aplicacions de la vida quotidiana que existeixen avui en dia: les persianes, el timbre elèctric, la grapadora… Els alumnes de 4t d’ESO van tenir l’oportunitat de fer mesures precises de l’estirament d’una molla graduada per poder determinar la seva constant elàstica i així demostrar mitjançant l’experimentació que la Llei de Hooke es compleix.​

[photofade]

Esta entrada ha sido publicada en Ciències y etiquetada como , . Guarda el enlace permanente.

1 respuesta a Llei de Hooke a 4rt ESO: Treball de camp al laboratori de Física

  1. David Delgado dijo:

    Cool!!!!!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *