Fem debat a classe de català

IMG_4355 IMG_4356 IMG_4357 IMG_4364 IMG_4365 IMG_4376 IMG_4379 IMG_4385

A l’assignatura de Llengua Catalana i Literatura, treballarem al llarg del curs diverses tipologies textuals. Fa uns quants  dies vam posar en pràctica la nostra capacitat d’argumentar per escrit. Com l’expressió oral és tan important com l’escrita, la professora de català va proposar la passada setmana traslladar el text argumentatiu a l’àmbit oral i, després d’una sessió expositiva sobre els diàlegs formals (el debat, la conferència, el col·loqui) i no formals (la conversa) vam convertir l’aula en l’escenari de dos debats: un sobre l’ús de l’uniforme escolar i l’altre sobre la conveniència o no dels deures escolars.

A la meva classe, el tema del debat era l’uniforme escolar. Prèviament, havíem elaborat de manera individual un text argumentatiu, on devíem pensar i defensar la nostra tesi. Els alumnes podíem triar si estar a favor o en contra i, un cop acabat el text, vam fer dos grups i vam escollir un moderador. Em va sorprendre el resultat: els alumnes que estaven en contra tan sols era el 24% de la classe. Això vol dir, que el 76% de la classe hi estava a favor. Pel que fa a l’altre debat, que van fer els companys del grup C,  la majoria estava a favor de posar deures, sempre amb certa mesura, com a base d’afiançament de la matèria donada a classe i com a eina eficaç per assolir valors com l’esforç i els hàbits d’estudi.

Al marge dels resultats, però, tots els grups van exposar molt bé la seva tesi i van donar bons arguments,  tant a favor com en contra. Van ser uns debats molt disputats en els quals tots vam aprendre molt.

Esperem poder posar novament en pràctica les nostres habilitats argumentatives, el nostre raonament i pensament crític i la nostra expressió oral en el que queda de curs.

Text elaborat per Albert Fleta, alumne de 4t ESO A i Anna Dalmau, professora de l’assignatura.

Esta entrada ha sido publicada en Comunicació, Llengua A y etiquetada como , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *