La Llegenda del Comte Arnau

El passat dia 15 de novembre els alumnes de 2n d’ES0 van fer una sortida cultural al Centre d’Interpretació del Comte Arnau, a Sant Joan de les Abadesses, a la comarca del Ripollès. És precisament en aquestes terres on neix una de les llegendes catalanes més famoses, la del comte Arnau, condemnat a convertir-se en una ànima infernada per les seves malifetes en vida, quan era un poderós senyor feudal del segle XV. Els nois i les noies de 2n d’ESO han estat treballant el text narratiu en la matèria de Llengua catalana i literatura: la llegenda, el mite, la novel·la, el conte, la faula… I és clar, no podia faltar la famosa llegenda del comte Arnau, convertida amb el temps en una cançó popular que ha passat de generació en generació.

En el Centre d’Interpretació del Comte Arnau els alumnes van completar els seus coneixements sobre el comte Arnau històric i també sobre el personatge convertit en llegenda. Van aprendre com un fet històric pot ser el germen d’una llegenda i com diferents llegendes es barregen i superposen en la memòria popular. I, finalment, van treballar i van recitar la cançó popular precisament dins del petit claustre on, segons la llegenda, s’apareixia el comte Arnau envoltat de foc de l’infern. Després de tres cursos consecutius, la valoració que fem de la sortida és altament positiva i recomanable.

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

Esta entrada fue publicada en Humanidades, Llengua A y etiquetada , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *